top of page

הסכמי חיים משותפים

הסכם חיים משותפים מיועד לזוגות אשר מעוניינים/ות לחלוק את חייהם/ן יחדיו וברצונם/ן לעגן בהסכם את חלוקת הרכוש ביניהם, למקרה שייאלצו להיפרד בשלב כזה או אחר.

בעזרת חוזה מסוג זה, מתאפשר לכל אחד/ת מבני/בנות הזוג לדעת עם איזה רכוש נכנס/ה לקשר הזוגי ומה יוותר ברשותו/ה בסופו. פתרון זה מסייע לבני/בנות זוג ליישר קו ולהגדיר מראש מה היא חלוקת הממון והנכסים המתאימה עבורם/ן בראיית פני עתיד.

מעבר לחלוקת הרכוש, הסכם חיים משותפים מאפשר להסדיר את ההורות המשותפת של בני/ות הזוג במקרה של פרידה, וכן תנאי השותפות בין בני/ות הזוג בכל תחום שיבחרו. 

הסכם חיים משותפים - מתי ולמה?

מאת עו"ד נטלי קדם לוי

הסכם חיים משותפים - מתי ולמה

צווי הורות

בן/בת זוג מאותו מין יכול/ה להירשם כהורה של ילדו או ילדתו הביולוגי/ת של בן/בת זוגו/ה באמצעות "צו הורות פסיקתי" הניתן בבית משפט וללא צורך בהליך אימוץ.

 

צו הורות פסיקתי הינו הליך אשר באמצעותו בן זוג או בת זוג מאותו מין של אדם מקבל מעמד הורי פורמאלי על ילד/ה ביולוגי/ת של בן/בת זוגו/ה, בהתקיים תנאים שנקבעו בעמדת היועץ המשפטי לממשלה ובפסיקה ולאחר נקיטת הליך מתאים בבית המשפט לענייני משפחה.

צווי הורות
הסכמי חיים משותפים

הסכמי ממון

הסכם ממון הוא חוזה בין בני/בנות זוג, המבקשים/ות לעגן בצורה מסודרת את הפן הכספי ביחסיהם/ן. החוזה קובע את אופן חלוקת הרכוש בין בני/ות הזוג במקרה של פרידה.

כלומר, באמצעות קביעת החלוקה בהסכם, בני/ות הזוג סוטים/ות מן ההסדר הקבוע בחוק יחסי ממון בין בני זוג, ובוחרים/ות באופן עצמאי כיצד תתבצע החלוקה ביניהם/ן.

הורות משותפת

הסכם הורות משותפת הוא הסכם אשר נחתם בין שני אנשים המעוניינים להגדיר את האופן בו יגדלו ילד/ה משותפ/ת, בין אם ילד/ה ביולוגי/ת של שניהם/שתיהן, של אחד/אחת מהם/ן, או בילד/ה שהם/ן מאמצים/ות במשותף.

 

כיוון שבכל אחד ממקרים אלו הקשר בין ההורים אינו ממוסד, משמש הסכם ההורות המשותפת כמסמך בעל תוקף משפטי המסדיר את הקשר ביניהם/ן.

 

מסע ההורות המשותפת מתחיל בהסכם, ממשיך בתהליך הפרייה ומגיע למימוש עם הלידה וגידול בצוותא של הילד/ה, כאשר זמני השהות שלו/ה אצל כל אחד/ת מהוריו, עקרונות ואופי החינוך שיקבל/תקבל, מקום מגוריו ונושאים נוספים הכרוכים בגידולו/ה של הילד/ה מוסכמים מראש.

הורות משותפת
הסכמי ממון

ייפוי כוח מתמשך

ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי המאפשר לכל אדם בגיר (מעל גיל 18) המבין/ה את משמעותו של יפוי הכוח ותוצאותיו, לקבוע כיצד ועל ידי מי יטופלו ענייניו/ה בעתיד כאשר לא יוכל/תוכל לטפל בהם בעצמו, למשל עקב מחלת זיקנה (כמו דמנציה), מוגבלות נפשית וכיו"ב.

 

מטרת ייפוי הכוח היא לאפשר לאדם להפקיד את קבלת ההחלטות בעניינו בידי אדם אחד או יותר שהוא סומך עליהם (מיופה כוח).

ייפוי כח מתמשך הוא כלי ממעלה ראשונה לכל אדם החפץ בשלוות נפש ואיכות חיים עבורו ועבור היקרים לו.

 

מדובר בהליך החוסך את הבירוקרטיה, הקשיים, העלויות ובתי המשפט הכרוכים במינוי וניהול אפוטרופסות.

צוואות וירושות

צוואה היא מסמך שבו אדם קובע מי יירש/תירש את רכושו ואת נכסיו לאחר מותו, ואת אופן החלוקה.

 

כאשר הנפטר/ת לא השאיר/ה אחריו/ה צוואה בתוקף בה קבע/ה מה יעשו עם רכושו/ה לאחר מותו/ה, היורשים/ות של הנפטר/ת יקבעו על פי חוק באמצעות צו ירושה.

הנגשת השירות המשפטי בתחום זה כולל  מתן ייעוץ משפטי בהיבטים אישיים, משפחתיים ועסקיים הקשורים בעריכת צוואה.

 

הכנת הצוואה על ידי משרדינו מתבצעת רק לאחר שרצון המצווה מובהר לנו היטב על ידו באופן שיאפשר לנו לנסח את צוואתו/ה באופן מדויק וברור ובאופן המבטא את רצונו/ה, תוך הקפדה על עמידה בהוראות החוק בכל הנוגע לדרישות הצורניות והמהותיות הקשורות בעריכת הצוואה.

 

כחלק מהתהליך אנו מקפידים על ניהול תרשומת ותיעוד של התהליך ובהתאם לדרישה ניתן לתעד את מעמד חתימת הצוואה בוידאו.

צוואות וירושות
ייפוי כוח מתמשך

שינוי שם משפחה של קטין

בקשה לשינוי שם משפחה של קטין כרוכה בפניה לבית המשפט לענייני משפחה גם אם מדובר בבקשה משותפת של שני ההורים ובהסכמה מלאה. 


הוראה על שינוי שמו של הקטין הניתן על ידי בתי המשפט לענייני משפחה, מכוח סמכותו הכללית של בית משפט ליתן להורות על שינוי שם של קטין, המעוגנת בין היתר בסעיף 13 לחוק השמות, תשט"ז- 1956.

 

שני העקרונות המנחים בבוא בית המשפט להכריע בסוגיות הנוגעות לילדים הם עיקרון טובת הילד והעיקרון בדבר כיבוד רצונו של הילד הנגזר מעיקרון זכויות הילד.  משרדינו מלווה ומטפל ברגישות המתבקשת בתיקים מסוג אלה.

התרת נישואין

התרת נישואין הוא הליך גירושין אזרחי, המאפשר לסיים קשר של נישואין הרשום במרשם האוכלוסין ואינו משתייך לבית הדין הדתי של אחת מהדתות – יהדות, נצרות, איסלאם והדת הדרוזית.

גירושין של זוגות בני/ות אותו המין, או זוגות שנישאו כאשר כל אחד מבני/ות הזוג הוא/היא בעל/ת דת אחרת, ומקרים נוספים שאינם נכנסים תחת חוקי הנישואין של הדתות.

 

ההליך מתקיים בבית המשפט לענייני משפחה ומאפשר לקבל פסק דין שבאמצעותו ניתן לשנות את סטאטוס המעמד האישי במשרד הפנים. 

התרת נישואין
שינוי שם משפחה של קטין

ידועים בציבור

ידועים בציבור הם בני/בנות זוג שיחסיהם דומים ליחסים בין בני זוג נשואים, אך הם אינם נחשבים נשואים מבחינה משפטית.

 

לידועים בציבור חלק גדול מהזכויות שלהן זכאים זוגות נשואים.

 

התנאי הבסיסי להכנס להגדרת ידועים בציבור הוא קיום יחסי אישות, מגורים משותפים וניהול משק בית משותף.

 

מעמדם החוקי של הידועים בציבור טרם הוסדר בחקיקה אך הפסיקה מאפשרת לזוגות אלו לקבל את מירב הזכויות להם זכאים זוגות נשואים.

 

מספר חוקים מתייחסים באופן משני לידועים בציבור, דוג' חוק למניעת אלימות במשפחה וחוק ביטוח לאומי.
 

בני/בנות זוג המעוניינים להסדיר את מעמדם כיודעים בציבור יכולים לחתום בפני עו"ד על "תצהיר ידועים בציבור", מסמך שיכול לשמש אותם כאשר הם נדרשים להצהיר על מעמד זוגי בפני גורם רשמי, רשות ממשלתית או מוסד כזה או אחר.

ידועים בציבור
bottom of page